Technologie potravin
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se odborníkem na technologii výroby potravin, procesní řízení výrobních jednotek a získáte předpoklady pro vedení celého potravinářského provozu. Porozumíte problematice lidské výživy a získané znalosti uplatníte v praxi jak při minimalizaci nežádoucích nutričních změn v procesu výroby, tak při vývoji nových výrobků. Prohloubíte si zároveň své vědomosti o fyzikálně-chemické, biochemické a mikrobiologické podstatě základních procesů uplatňujících se při výrobě a skladování potravin. Získáte kvalifikaci pro zajištění správné hygienické a výrobní praxe a účinné řízení rizik ohrožujících bezpečnost potravin, seznámíte se i s mezinárodními potravinářskými standardy (GFSI a ISO normy). Při zpracování odborných projektů a diplomové práce budete spolupracovat s provozovateli potravinářských podniků a dozorovými orgány na řešení aktuálních úkolů a výzev. Jako absolvent programu se uplatníte v potravinářském a biotechnologickém průmyslu, v oblasti bytové chemie a kosmetiky, ve výzkumu a vývoji, při výkonu kontrolní a inspekční činnosti nebo v samostatném podnikání souvisejícím s výrobou potravin a pokrmů. Uplatnění
Detaily programu
|
- Domovská stránka
- Fakulta
- Studium
- Ústavy
- Ústav udržitelných paliv a zelené chemie
- Ústav technologie vody a prostředí
- Ústav energetiky
- Ústav chemie ochrany prostředí
- Ústav udržitelnosti a produktové ekologie
- Věda a výzkum
- Projekty
- Vědecké výstupy
- Spolupráce
- Studentská vědecká konference
- Habilitační řízení
- Řízení ke jmenování profesorem
- Popularizace, média
- Kontakt
Nacházíte se: VŠCHT Praha – FTOP → Studium → Doktorské studium → Témata disertačních prací na FTOP → Detail programu
Aktualizováno: 15.2.2022 17:28, Autor: Jan Kříž