Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se experty v oblasti hodnocení jakosti a autenticity potravin/přírodních produktů. Dokážete stanovit vliv složení diety na zdraví konzumentů s přihlédnutím k bioaktivním složkám. V rámci studia získáte hluboké teoretické i praktické znalosti v klíčových disciplínách oboru, kterými jsou moderní chemie a analýza potravin, přírodních surovin, případně biologických matric. Seznámíte se s nejmodernějšími izolačními, separačními a detekčními technikami umožňujícími nejen charakterizaci složení potravin, použitých surovin, doplňků stravy apod., ale i prokázání falšování či potvrzení autenticity. Příkladem další unikátní aplikace moderních instrumentálních metod je screening markerů expozice populace různými typy kontaminantů či toxinů nebo hledání rizikových/psychotropních chemických sloučenin při forenzních šetřeních. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, v řadě případů se studenti ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány aktuálními krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium zakončeno a které řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. Díky širokým interdisciplinárním znalostem i vysokému odbornému kreditu vyučujících je po absolventech oboru mimořádná poptávka v ČR i zahraničí. Uplatnění
Detaily programu
|
- Domovská stránka
- Fakulta
- Studium
- Ústavy
- Ústav udržitelných paliv a zelené chemie
- Ústav technologie vody a prostředí
- Ústav energetiky
- Ústav chemie ochrany prostředí
- Ústav udržitelnosti a produktové ekologie
- Věda a výzkum
- Projekty
- Vědecké výstupy
- Spolupráce
- Studentská vědecká konference
- Habilitační řízení
- Řízení ke jmenování profesorem
- Popularizace, média
- Kontakt
Nacházíte se: VŠCHT Praha – FTOP → Studium → Doktorské studium → Témata disertačních prací na FTOP → Detail programu
Aktualizováno: 15.2.2022 17:28, Autor: Jan Kříž